RSLH ry | Harrastus | Kisat

RSLH - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Kisat

Kisat ovat omanlaisensa osa lintuharrastusta, ja mittaavat paitsi lintujen myös lintupaikkojen tuntemusta! Rauman seudulla järjestetään kahta erilaista lintukisaa, joissa kisa-alueena on RSLH:n toimialue eli Rauma, Eurajoki (ei ent. Luvia) ja Pyhäranta, pois lukien suljetut alueet (UPM:n tehdasalue, Rauman satama- ja telakka-alue ja TVO:n ydinvoimala-alue). Rajoina ovat kunnanrajat, lukuunottamatta alueen pohjoisrajaa, joka ei muuttunut Eurajoen ja Luvian kuntaliitoksessa 1.1.2017. Luvia EI siis ole kisa-aluetta, vaan kisat käydään vanhoilla kuntarajoilla! Sähköisen kartan yhdistyksen toimialueesta löydät BL Suomen sivuilta.

Kisoihin voi osallistua yksittäinen henkilö tai joukkue. Tarkoituksena on laskea kisa-aikana kisa-alueella nähdyt lajit. Jos osallistuu joukkueena, yli puolet joukkueesta on havaittava laji, ennen kuin se hyväksytään joukkueelle kisalajiksi. Kilpailun voi aloittaa mistä vaan ja lopettaa mihin vaan, eli ei ole mitään erikseen määrättyjä aloitus-/lopetuspaikkoja. Kisojen purkupaikat ilmoitetaan erikseen kisakutsussa.

Lisätietoja: kisatoimikunta (Juha Wallin (wallin(at)dnainternet.net), Hannes Halminen (hannes.halminen(at)gmail.com))

 

Juhlakisa logo

Juhlakisa
Rauman Seudun Lintuharrastajien 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestämme tänä vuonna Juhlakisan hiukan totutusta poikkeavalla konseptilla! Juhlakisan tarkoituksena on lisätä linturetkeilyä Rauman seudulla linnustoltaan hiljaisempien kesäkuukausienkin aikana ja samalla juhlistaa yhdistyksen juhlavuotta lintujen tarkkailun ja leikkimielisen kisailun merkeissä tasapuolisesti ympäri yhdistyksen toimialuetta.

Juhlakisassa joukkue valitsee kultakin kesäkuukaudelta yhden kisapäivän, jona havainnoidaan 12 tunnin yhtäjaksoinen aika. Päivän lisäksi joka kuukaudelle valitaan yksi toimialueen kunta, jonka alueella kyseisen kuukauden kisapäivänä retkeillään. Kussakin kunnassa voi retkeillä vain yhtenä kisapäivänä. Kukin joukkue ilmoittaa tuloksensa aina kuukauden päätteeksi kisatoimikunnalle, joka julkaisee ne alta löytyvällä Tulossivulla.

Lisätiedot ja säännöt

Tulossivu

 

kesäkisa mainos yleinen

24h kisa
Kesäkisa käydään ilman moottoriajoneuvoa! Kisa-aika alkaa vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi ja oman 24 tuntia kestävän kisarupeaman voi aloitaa parhaaseen katsomaansa aikaan, kunhan se on suoritettu yhtäjaksoisesti sunnuntaihin kello 18.00 mennessä. Purkutilaisuus järjestetään kisakutsussa mainitussa paikassa kisaviikonlopun sunnuntaina kello 19.00 alkaen. Kisa-alueena ovat Rauman, Eurajoen ja Pyhärannan kunnat, poislukien suljetut alueet (RA UPM-tehdasalue,  satamat ja telakka ja EJ TVO:n alue) sekä entisen Luvian kunnan alue. Kisaan voi osallistua joko henkilökohtaisesti tai joukkueena. Joukkuetta sitovat normaalit kisasäännöt eli yli puolen joukkueesta on havaittava ja tunnistettava laji.

Vuonna 2020 kisa käydään 13.-14.6. Tervetuloa mukaan!

Kisakaavake 2020  (xls) (PDF)

 

talvikisa mainos yleinen

Talvikisa
Talvikisan järjestäminen on lopetettu. Viimeinen Talvikisa järjestettiin 2019/20 ja sen ja aikaisempien kisojen tuloksia voit tarkastella tämän sivun alalaidasta löytyvän linkin takaa.

 

 

RSLH Itsenäisyyskisa banneri yleinen

Itsenäisyyspäivän kisa
Itsenäisyyspäivän kisa on vuosittain 6.12. klo 8-16 kisattava linturalli, johon voi osallistua yksin tai 2-4 hengen joukkueena. Kisalomakkeessa tarkemmin säännöistä. Tervetuloa taas mukaan leikkimieliseen kisaan harrastusvuosiin katsomatta!

Kisalomake vuodelle 2021 (pdf) (word).

Tämän ja kaikkien vanhempienkin kisojen tarkemmat tulokset löydät sivun alalaidan linkkiä klikkaamalla!

 


Edellisten kisojen tuloksia näet täältä

 

www-sivut: Waumedia