RSLH ry | Yhdistys | Ajankohtaista | Juhlakisa 2021

RSLH - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Juhlakisa 2021

Juhlakisan tulokset on julkistettu! Löydät ne kokonaisuudessaan tulossivulta.

Rauman Seudun Lintuharrastajien 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestämme tänä vuonna Juhlakisan hiukan totutusta poikkeavalla konseptilla! Juhlakisan tarkoituksena on lisätä linturetkeilyä Rauman seudulla linnustoltaan hiljaisempien kesäkuukausienkin aikana ja samalla juhlistaa yhdistyksen juhlavuotta lintujen tarkkailun ja leikkimielisen kisailun merkeissä tasapuolisesti ympäri yhdistyksen toimialuetta.

 Kisan säännöt:

1. Kisa-alueena toimii yhdistyksen toimialue (Rauma, Pyhäranta ja Eurajoki, pl. Luvia sekä kaikki suljetut alueet).

2. Kisa-aika on 10.6.-31.8.2021. Kyseiseltä kisa-ajalta jokainen joukkue valitsee jokaiselta kuukaudelta (kesäkuu, heinäkuu, elokuu) yhden päivän (esim. 15.6., 8.7. ja 28.8.) kisapäiväkseen.

3. Joukkue valitsee jokaiselle kisapäivälle eri kunnan, jossa se aikoo kyseisenä päivänä retkeillä (esim. 15.6. Pyhäranta, 8.7. Rauma ja 28.8. Eurajoki).

4. Kisan perusideana on valittuina päivämäärinä retkeillä valitussa kunnassa 12 tunnin ajan ja havaita mahdollisimman monta lintulajia kyseisinä ajanjaksoina.

5. Jokainen joukkue ilmoittaa kuukauden lajimääränsä ja havaitsemansa lajit sekä käyttämänsä kisapäivän ja aikavälin (esim.*lajilista*, 48 lajia, 15.6. klo 04.00-16.00) viimeistään seuraavan kuukauden 2. päivänä osoitteeseen  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , minkä jälkeen kisatoimikunta päivittää reaaliaikaisen tulostilanteen yhdistyksen nettisivuille Kisat-välilehden alle.

6. Havainnoiksi hyväksytään näkö- ja kuulohavainnot. Havaittu lintu voi olla kisa-alueen ulkopuolella, mutta havainnoijan pitää olla kisa-alueella havaintoa tehdessä. Jokaiselta kisapäivältä lasketaan vain ne lajit, jotka on havaittu valitun kunnan rajojen sisältä.

7. Kisa-alueita saa tiedustella etukäteen - ns. pohjustus on jopa suotavaa, jotta retkeily ei rajoitu vain itse kisapäiviin.

8. Pisteen saa jokaisesta lajista jokaisessa kunnassa - näin esim. talitiaisesta voi saada kolme pistettä. Joukkue ilmoittaa vähintään kaikki harvinaisemmat lajit Tiiraan viimeistään kisapäivää seuraavana päivänä salaamattomana (pl. automaattisesti salattavat lajit).

9. Eri kuukausien pisteet lasketaan kuukauden vaihtuessa yhteen ja tulostilanne päivittyy kotisivuille Kisat-välilehdelle. Lopputulos ilmoitetaan koronatilanteen salliessa syyskuun lintuillassa, tai vaihtoehtoisesti 2.9. kun ylläpito on saanut lajilistat kaikilta joukkueilta.

10. Joukkueen koko voi olla 1-6 henkeä. Vähintään 50% joukkueen jäsenistä tulee havaita laji, jotta se hyväksytään joukkueen lajilistalle.

Ilmoittaudu kisaan allekirjoittaneelle viimeistään 9.6. joko sähköpostilla tai WhatsApp-viestillä O443447743. Kerro ilmoittautumisviestissäsi joukkueen nimi ja jäsenet.

Hannes Halminen
tiedotusvastaava (sähköinen tiedotus), kisatoimikunnan jäsen
 

www-sivut: Waumedia